Under lågsäsong bokar du torrdräkt genom att skicka oss ett mail då vi ej kan garantera att vi alltid är på plats. 

 

Maila oss på info@lekmer.nu så hjälper vi dig!

HYRA TORRDRÄKT HOS LEK MER – PAMPAS

Vår anläggning Paddla i Pampas har öppet året om för paddling av SUP & kajak. För att du ska öka dina säkerhetsmarginaler när det är kallare i vattnet erbjuder vi dessutom uthyrning av torrdräkter.

Användning av torrdräkt vid SUP- & kajakpaddling är starkt rekommenderat så länge vattentemperaturen ligger under 13 grader.

Glada personer i torrdräkt

Storleksguide Torrdräkt

Efter att ha testat de allra flesta torrdräkterna på marknaden och undersökt vilken som passar bäst för uthyrning har vi kommit fram till att dräkterna från varumärket Kokatat är de som håller måttet.

I vår uthyrning har vi huvudsakligen deras modell Supernova Hydrus 2,5 och vi har den i både dam och herrmodell.

Storlekar Herrmodeller

Storlekar Dammodeller

VARFÖR TORRDRÄKT?

Att använda en torrdräkt när du paddlar kajak eller SUP kommer att öka din säkerhet när det är kallare i vattnet. En torrdräkt fungerar som ett vattentätt skal som du bär utanför dina värmande kläder (underställ, fleecetröja eller liknande) och skulle du ramla i vattnet så kommer torrdräkten hålla dig torr medan kläderna under hjälper till att isolera dig mot kylan i vattnet.
 
När du tagit dig upp ur vattnet kommer torrdräktens verkliga storhet fram, eftersom du kan fortsätta med din paddling direkt utan att vara kall och blöt vilket du hade varit med en våtdräkt eller om du inte hade haft någon dräkt alls. 
 
När du använder en torrdräkt för kajak eller SUP ska du tänka på att torrdräkten inte värmer. Du behöver alltså klä på dig ordentligt under dräkten. Vi brukar rekommendera att klä dig för vattentemperaturen under torrdräkten och tänka på torrdräkten som en regnjacka och ett par regnbyxor.
 
Det finns massvis med olika torrdräkter och nästan lika många tillverkare av dessa. Den torrdräkt vi valt att ha i vår uthyrning kallar vi för en “Semi-dry”, vilket innebär att den har latexmuddar i handlederna men en skönare neoprenemudd i halsen. Detta gör torrdräkten skönare att ha på sig, men neoprenemuddar kommer aldrig att bli helt täta vilket vi gärna är extra tydliga med.
 
Alla våra torrdräkter har också en så kallad “kisslucka” vilket innebär att om nöden tryter på så kan du kissa utan att behöva ta av dig hela dräkten.
 
Det ingår också neopreneskor när du hyr torrdräkt av oss och de ska bäras utanpå torrdräkten när du har den på dig för att skydda tygfötterna på dräkten från slitage.
 
Kokatat Supernova

KOKATAT SUPERNOVA HYDRUS 2,5

Kokatat Supernova är en tunn och smidig torrdräkt utan en massa onödigt tjafs. Den är perfekt för dig som vill förlänga säsongen och komma ut även när vattnet blir kallare.

 

Vi (och Kokatat) klassar Supernova som en semi-torrdräkt. Detta beror på att den har en halsmudd i neopren. Neoprenmuddar är inte lika täta som latex, därför väljer vi att kalla den “Semi-dry”.  Med det sagt kommer denna dräkt fortfarande hålla dig torr och öka din säkerhet markant vid paddling i kallare vatten.

 

Med neopren i halsen slipper du den strypkänsla som kan uppstå med
latexmuddar samtidigt som torrdräkten håller dig varm, säker och torr.

 

Har du planer på att rolla, surfa eller hålla på med lite mer avancerad havspaddling rekommenderar vi däremot att fråga oss om en dräkt med latexmudd i halsen så att du garanterat håller dig helt torr.

Boka nu